Tjänster

Vi är med dig hela vägen

Det här erbjuder vi

Solpaneler

  • Högsta kvalitet
  • Europeiska varumärken
  • 30 års garanti
Europeisk kvalitet
Ambitionen har alltid varit att använda komponenter med högsta möjliga kvalitet.

Därför har vi bland annat valt europeiska varumärken i så stor utsträckning som möjligt där exempelvis schweiziska Meyer Burger och tyska Luxor Solar är tillverkare av solpanelerna och växelriktarna kommer från österrikiska Fronius.

Billaddare

  • Helhetslösning med laddstation
  • Smidig mobilapp för styrning och övervakning
  • Helhetslösning med laddstation
Skaffa helhetslösning
Många av våra kunder brukar även passa på att installera en laddstation i samband med solkraftverket.

Då kan man få en helhetslösning där man både kan övervaka och styra billaddningen parallellt med solkraftverket i samma mobil-app.

Batterilager

  • Spara energi
  • Öka självförsörjningen
  • Sälj energi när priserna går upp
Bli självförsörjande och tjäna pengar
Det går också att bygga på ett batteri till ett solkraftsystem för att öka självförsörjningsgraden.

I stället för att överskottsenergin matas in på nätet, laddas batteriet upp och vips kan man använda den egna solenergin även på natten. Det skapar även möjlighet att trejda energi, det vill säga ladda upp batteriet när elpriset är lågt och ladda ur det när priset är högre.

Våra installationer

Det första vi gör vid installationstillfället är att planera arbetet så att det är arbetsmiljömässigt säkert. Inte bara för att följa lagen utan också för att en god ergonomi innebär en smidig installation. Våra montörer har rätt instruktioner och vi gör en slutlig kontroll på vårt installationsarbete. 
Eftersom tanken är att solpanelerna ska kunna fungera under årtionden är det viktigt att både den mekansika installationen och elinstallationen sker på ett regelrätt, men också robust sätt. Och givetvis måste de ingående komponenterna vara av hög kvalitet för att säkerställa en långvarig funktion.

Våra varumärken

Under hela företagets historia har valen av varumärken varit viktiga. En tillverkare som varit med hela företagets existens är österrikiska Fronius. Då, 2015, var deras snap-in inverter Symo rätt så ny på marknaden som hade ett väldigt smart och säkert och tidseffektivt installationssätt. Ja "hade" är inte rätt ord för det är fortfarande, efter nio år, en väldigt konkurrenskraftig konstruktion. Och så gör det ju ingenting att såväl utveckling som tillverkning verkligen sker i Österrike.
När det gäller solpaneler erbjuder vi för närvarande schweiziska Meyer Burger vars tillverkning sker i Tyskland med så mycket europeiskt råmaterial som möjligt. Till exempel kommer kiselplattorna från Norge. Det andra panelmärket vi använder är tyska Luxor Solar som har sin tillverkning i Asien. Bägge tillverkarna erbjuder glas/glas-paneler som har 30 års garanti.
Takinfästningarna vi använder är godkända att användas i Sverige med de snö- och vindlaster som kan uppkomma här. Vi använder oss av flera tillverkare; t ex Svenska Nordmount, Esdec och K2. För markanläggningar låter vi ofta Tabergkonstruktioner tillverka skräddarsydda metallkonstruktioner som de också monterar på plats hos våra kunder.
Numera använder vi också växelriktare från en kinesisk tillverkare som heter Sungrow. Betydligt mer prisvärd än det mesta av de billigare märkena.

Dokument

Nedan hittar du dokument & datablad från våra leverantörer
Sedan år 2006 när vår egen solvärmeanläggning byggdes har vi byggt upp en gedigen kunskap inom ämnet solenergi.

Kontaktuppgifter

Telefon
019 - 14 30 00
E-post
info@solkraft.info
2024
© Solkraft i Viby AB.
Skapad i samarbete med
Digitalpartner